ribbon

orini-ellada-1-small

Ορεινή Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα των νησιών, της θάλασσας ή των αρχαιολογικών χώρων...

Περισσότερα...

ribbon

1482 cosmographia germanus

Ιστορικοί χάρτες

 

 

Περισσότερα...

ribbon

taksidia-small

Τα ταξίδια μου

 

 

Περισσότερα...

ribbon

gallia-small

Γιατί στη Γαλλία ;

Η Γαλλία, εκτός από χώρα μεγάλη και σημαντική, είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική ταυτότητα.

Περισσότερα...

Αρχαιολογική αναζήτηση στην Αργολίδα

ΑργολίδαΟ μονοήμερος ή διήμερος γύρος της Αργολίδας, μας φέρνει σε επαφή με μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους στην Ελλάδα: Μυκήνες, Επίδαυρος, Άργος. Η επίσκεψη, ανάλογα με τη διάρκεια των εκδρομών και την αφετηρία τους γίνεται πληρέστερη με την γνωριμία με το Ναύπλιο, όπου συνδυάζεται η ιδιάζουσα γεωγραφία, με τις βενετικές οχυρώσεις και τα οθωμανικά κτίρια. Η Αργολίδα κρύβει και πολλά ακόμα μυστικά που μπορούν να ενταχθούν σε λεπτομερέστερα προγράμματα, όπως η αρχαία Τίρυνθα, οι μεγαλιθικές πυραμίδες, μυκηναϊκά γεφύρια, αρχαία λατομεία κα.

Αρχαιολογική αναζήτηση στην Κορινθία 

ΚορινθίαΗ Κορινθία περιλαμβάνει πραγματικά «στολίδια» της αρχαιολογίας, με πρώτη και καλύτερη την αρχαία Κόρινθο, έναν χώρο της κλασικής αρχαιότητας που σκιάζεται από τον επιβλητικό βράχο και φρούριο της Ακροκορίνθου.
Πιο δυτικά, κοντά στην κωμόπολη Κιάτο, μπορούμε να θαυμάσουμε την αρχαία Σικυώνα, μια πόλη – κράτος που απέκτησε ιδιαίτερη αίγλη και δύναμη κατά τους ελληνιστικούς χρόνους. 
Στην ίδια γεωγραφική ζώνη εντάσσεται και η αρχαία Νεμέα, σημαντικός τόπος της αρχαίας λατρείας και της οινοπαραγωγής.
Η περιήγηση στην περιοχή ολοκληρώνεται με τα Ίσθμια, σημαντικό γεωγραφικό ορόσημο της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας, καθώς και με το διάπλου της διώρυγας που εγκαινιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και συνδέει τον Κορινθιακό με τον Πατραϊκό Κόλπο.Σικυώνας   Σικυώνας

Αρκαδία - Ηλεία, η «πατρίδα του Διός»

Ναός Αλέας Αθηνάς, Τεγέα Πρόκειται για μια πιο ειδική εκδρομή με έμφαση σε άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο αρκαδικός Ορχομενός, η Τεγέα, η Μαντίνεια και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Η επίσκεψη συμπληρώνεται με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης που περιλαμβάνει εκθέματα από όλους τους χώρους της περιοχής, μεταξύ αυτών και την Λυκόσουρα.
Η αρχαία Ολυμπία, λίκνο των ομώνυμων Αγώνων από το 776 π.Χ. δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια αρχαιολογική περιπλάνηση στην κεντρική Πελοπόννησο.

Μεσσηνία – Λακωνία

Αρχαία Μεσσήνη Μυστράς, αρχαία Μεσσήνη, ακρωτήριο Ταίναρο (είσοδος στον Άδη), μουσείο Σπάρτης. Κάστρα Μεσσηνίας (Μεθώνη, Κορώνη, Πύλος).
Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας πανέμορφος χώρος που έχει τύχει και της απαραίτητης προσοχής. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχουν σωθεί μεγάλα τμήματα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης. πολύ αξιόλογο είναι και το μουσείο που λειτουργεί δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.

Περιφέρεια Αττικής

Αρχαία ΒραυρώναΠέρα από τα γνωστά και μεγάλα αξιοθέατα της Αθήνας, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τους αρχαίους δρόμους που οδηγούν έξω από την πόλη: Μαραθώνας, Βραυρώνα, Ραμνούς, Ελευσίνα, Λαύριο.  Όταν γνωρίσετε αυτά τα μέρη θα κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία και την εμβέλεια της Αθήνας ως πόλης-κράτους κατά την κλασική εποχή. 

Αρχαίες πόλεις της Μακεδονίας

Είσοδος τάφων ΒεργίναςΚοντά στους πρόποδες του Ολύμπου, σε ένα έδαφος εύφορο και με πολλά νερά, απλώνεται το Δίον, μια αρχαία πόλη που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά την περίοδο της Μακεδονικής εξάπλωσης και κατά τη Ρωμαϊκή εποχή. Η Βεργίνα φιλοξενεί τα ταφικά μνημεία της Μακεδονικής βασιλικής οικογένειας, όπου βρέθηκαν πολλά χρυσά κτερίσματα καθώς οι τάφοι είχαν παραμείνει ασύλητοι. Η γνωριμία με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης που εκθέτει στοιχεία και ευρήματα από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Η εκδρομή μπορεί να επεκταθεί έως την Αμφίπολη και τους Φιλίππους στην ανατολική Μακεδονία.

Local time

Οδυσσεύς .culture.gr

odysseus.gr

Association of Licensed Tourist Guides

ksenagoi en

Ταξίδια και σκέψεις 2009 - 2013

trips

Travelbookstore .gr

travelbookstore.gr το βιβλιοπωλείο που έγινε... ταξιδιωτικό στέκι

Perseus digital library

perseus digital library

Unesco Ελλάδας

Unesco Ελλάδας

World roadmap and tools

Παγκόσμιος πλοηγός και πολλά χρήσιμα εργαλεία από τη Michelin